blog_usre

Mira Niculescu, Training and Development Specialist

2019-04-04

De ce este importanta educatia financiara?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa intelegem ce inseamna educatia financiara.
Educatia financiara este capacitatea de a intelege cum functioneaza banii, este arta gestionarii banilor.

Cand nu exista o educatie financiara, oamenii iau decizii financiare gresite, pierzand sume de bani, facand imprumuturi, fara a intelege ce inseamna o dobanda sau o intarziere a platii, care poate avea consecinte neplacute, nu inteleg constient ce inseamna un cont de economii sau o investitie.
Oamenii educati financiar invata sa salveze, sa investeasca, sa imprumute si sa cheltuiasca cu responsabilitate si in cunostinta de cauza.
Se crede ca numai oamenii bogati ar trebui sa fie educati din punct de vedere financiar. Fals! Fiecare persoana are responsabilitatea sa detina un minimum de informatii financiare.

Ca antreprenor, educatia financiara este piatra de temelie a afacerii si un element esential, fara de care niciun om de afaceri nu ar trebui sa plece la drum.
Unul dintre primele lucruri pe care le invata un proprietar de firma este diferenta dintre dorintele si nevoile afacerii. Educatia financiara va ajuta sa decideti de exemplu daca achizitia unui echipament este in acord cu necesitatile firmei si posibilitatile sale financiare sau este doar un impuls de moment, un produs la moda.
Este esential, ca antreprenor, sa va planificati finantele intr-un mod sistematic si sa construiti un model de afaceri durabil bazat pe cunostinte financiare solide.

Antreprenorii isi pun o serie de intrebari vitale pentru buna functionare a propriei companii:
Care sunt cheltuielile de pornire ale unei afaceri?
Care sunt sursele de finantare care pot fi accesate?
Cum se inregistreaza si se urmaresc veniturile si cheltuielile unei companii?
Care este importanta numerarului intr-o firma?
Cum se citesc si se interpreteaza situatiile financiare ale unei companii?
Care sunt implicatiile finaciare cand se fac angajari?
Cum se realizeaza anumite achizitii in companie?

La aceste intrebari si multe altele, puteti afla raspunsuri in Cursul Management financiar, organizat de Hygia Consult prin programul propriu de cursuri Learn2do.

Pentru mai multe detalii, vizitati pagina web: www.learn2do.ro, iar pentru inscrieri, trimiteti un e-mail la: inscrieri@learn2do.ro.

Lasă un comentariu

Nu vom publica emailul tău.
*câmpuri obligatorii8 + two =

NewsletterAbonează-te și află ultimele noutăți

I give my consent for the collection and processing of my personal data, according to the terms and conditions of Hygia Consult.