blog_usre

Sonia SILVAȘ, manager de proiect

2019-08-05

Incubatorul de afaceri Transylvania Furniture Incubator

#Proiecte Hygia
Hygia Consult pune la dispozitia clientilor sai consultanta profesionista bazata pe experienta.

In data de 24.06.19 s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul “Transylvania Furniture Incubator”, proiect derulat pe o perioada de 4 ani, prin care minim 16 companii de tip start-upuri din industria mobile si a lemnului, precum si din sectoare complementare acestei industrii vor fi incubate in vederea dezvoltarii propriilor afaceri, pe o perioada de 3 ani. Totodata, companiile incubate vor beneficia de servicii-suport din partea Cluster Mobilier Transilvan, în calitate de administrator al incubatorului atat in etapa de pre-incubare (6 luni), cat si in perioada de incubare (max 3 ani) si post-incubare (max 2 ani): servicii pentru administrarea afacerii, servicii pentru suportul tehnic al activităților de producție si servicii pentru dezvoltarea si accelerarea afacerii.
Prin urmare, incubatorul de afaceri “Transylvania Furniture Incubator” va asigura un mediu de dezvoltare extrem de favorabil firmelor debutante din industria mobilei și a lemnului, prin prisma gamei complete de servicii de care pot beneficia, atât servicii de consultanță oferite în mod obișnuit de clustere, cât și servicii tehnice pe care acestea nu au capacitatea să le presteze, dar care sunt absolut necesare în primii ani de viață ai unui start-up.
Locația de implementare a proiectului este în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj. Investitia va consta in crearea infrastructurii specifice incubatorului de afaceri, dotarea spatiilor destinate rezidentilor (atelierelor), precum si a spatiilor administrative si comune cu echipamente specifice de prelucrare, precum si cu dotari de tip mobilier, echipamente IT, aparatura audio-video si electronice.

Capacitatea maximă de incubare în infrastructura incubatorului de afaceri este de 20 firme incubate (rezidenți), dintre care maxim 12 firme cu activitate de producție și maxim 8 firme cu activitate de prestări servicii conexe pentru industria mobilei. Suplimentar, sunt propuse spații pentru exploatarea în comun a unei capacități de producție în scopul prestării de servicii tehnice, precum și spații conexe, conform destinației imobilului (spatiu multifuncțional, cantină, vestiare, administrativ etc)

Hygia Consult a elaborat si a pregatit proiectul pentru finantarea “Transylvania Furniture Incubator” si urmeaza sa se ocupe si de de partea de management de proiect pe durata celor 4 ani de implementare.

Viziunea Hygia Consult este sa genereze prosperitate prin contribuția adusa la dezvoltarea spiritului antreprenorial si a mediului antreprenorial din Romania.

Live your success!

#Proiecte Hygia
Articolele publicate de Hygia Consult au scopul de a informa cititorii și de a crește nivelul de educație financiară și de afaceri din România.

Lasă un comentariu

Nu vom publica emailul tău.
*câmpuri obligatorii2 × 3 =

NewsletterAbonează-te și află ultimele noutăți

I give my consent for the collection and processing of my personal data, according to the terms and conditions of Hygia Consult.