blog_usre

Admin

2020-10-15

Mediul de lucru deschis și prietenos de la Hygia te face să ai și mai mare randament

Georgiana Pop este studentă la FSEGA, în anul 2 de masterat la specializarea Auditul și Managementul Financiar al Fondurilor Europene și s-a înscris la Learn Consulting Do Consulting din dorința de a învăța din experiența unor persoane specializate în accesarea de  fonduri nerambursabile, de la scrierea proiectelor și implementare, la raportare și monitorizare. Ea a făcut parte din grupa de 10 studenți formați în consultanță în perioada ianuarie – iunie 2020, la cea de-a VI-a ediție a programului educativ inițiat și derulat de Hygia Consult. LCDC este un program gratuit pentru studenți sau masteranzi, la finalul căruia participanții își pot testa abilitățile proaspăt dobândite în cadrul unui internship remunerat.

 

Pentru că în timpul programului educativ LCDC Georgiana a lucrat la un proiect în domeniul prestării de servicii în pregătirea evenimentelor în care a simulat accesarea de fonduri nerambursabile pe linia de finanțare PNDR – submăsura 6.4, internshipul ei s-a desfășurat în cadrul  Hygia Consult, unde i-a fost mentor Eric Toth, manager dezvoltare proiecte. Am vrut să știm cum i se pare Georgianei experiența de muncă reală, la primul ei job, cu clienți și cu proiecte așa că i-am pus câteva întrebări.

  • Cum a fost interacțiunea ta cu colectivul Hygia?

A fost plăcut să am ocazia să interacționez cu o echipă atât de bine pregătită și de deschisă. Am apreciat faptul că în orice moment în care am avut o întrebare sau nevoie de ajutor au fost dispuși să-mi acorde timp pentru a mă ajuta indiferent de activitățile pe care le desfășurau în acele momente.

  • Cum a fost interacțiunea cu mentorul tău?

Am avut o interacțiune foarte bună cu mentorul meu, Eric Toth. Din prima m-a ajutat și mi-a explicat sarcinile, m-a îndrumat. Chiar și în perioada în care a fost în concediu, în cazul în care i-am solicitat ajutorul, mi l-a acordat în cel mai scurt timp posibil. A fost o plăcere să lucrez cu Eric pe perioada internship-ului.

  • Cum ți s-au părut task urile care ți-au fost atribuite? (ca volum, ca nivel de dificultate)

La începutul perioadei de internship, volumul task-urilor era mic, dar mi s-a părut în regulă deoarece aveam  mai mult imp în a le realiza corect și de a învăța ce am de făcut. Nivelul acestora era unul mediu. Pe parcurs task-urile s-au înmulțit mai ales în perioada în care Eric a fost în concediu deoarece am preluat mare parte din sarcinile lui, dar m-am descurcat cu ele. Nivelul de dificultate a crescut în momentul în care a trebuit să preiau discuțiile cu clienții și nu mai făcusem acest lucru, dar după câteva zile am reușit să mă obișnuesc, cu ajutorul și susținerea echipei Hygia.

  • Consideri că programul LCDC te-a pregătit pentru ce ai făcut pe perioada internshipului?

Da, deoarece toate lucrurile învățate la curs au fost prezentate din perspectiva unor persoane care asta fac în fiecare zi, împărtășindu-ne din experiența lor, acest lucru m-a făcut să vin pregătită.  Știam încă din perioada programului de formare LCDC informații pe care pe parcursul intership-ului le-am pus în aplicare în fiecare zi.

  • Care au fost provocările cu care te-ai confruntat pe parcursul internshipului?

Cea mai mare provocare a fost să lucrez pe partea de vânzări și să am discuții cu numeroși clienți, fără să am experiență anterioară în acest domeniu.

  • Consideri că taskurile care ți-au fost atribuite te-au ajutat să te dezvolți?

Având în vedere că acesta e primul meu job, pot spune că toate informațiile primite au fost esențiale să înțeleg cum decurge procesul de învățare prin activități practice. Răpunsul este DA, m-au ajutat toate task-urile și mă vor ajuta în continuare deoarece abilitățile dobândite sunt foarte importante.

  • Cum ți s-a părut mediul de lucru?

Încă din perioada cursului am observat faptul că atmosfera în care s-au desfășurat activitățile a fost una foarte prietenoasă. După ce am început intershipul am văzut că există aceeași atmosferă zi de zi, în firmă. După mine, acest mediu de lucru deschis și prietenos te face să ai și mai mare randament în tot ceea ce faci și să vii cu plăcere în fiecare zi.

  • Care sunt abilitățile pe care le-ai dobândit sau dezvoltat pe parcursul internshipului?

Am dobândit minime abilități pe partea de vânzare, cât timp Eric a fost în concediu, dar sunt determinată să continui să dezvolt aceste abilități. Nu aveam nici cea mai mică idee despre cum trebuie să discut cu clienții, iar Mira (Mira Niculescu, HR în cadrul Hygia Consult, trainer Managementul Brandului  m-a ajutat cu câteva indicații prețioase de unde să încep și acum sunt convinsă că mă pot dezvolta mult mai mult în această direcție.

  • Ce părere ai despre o carieră în domeniu?

În momentul de față asta e ceea ce vreau  să fac, îmi doresc o carieră în domeniu, simt că asta mi se potrivește, de aceea am ales să fac și studii în direcția  aceasta.

Lasă un comentariu

Nu vom publica emailul tău.
*câmpuri obligatorii1 × four =

NewsletterAbonează-te și află ultimele noutăți

I give my consent for the collection and processing of my personal data, according to the terms and conditions of Hygia Consult.